Σελίδες

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Το δικό μου "Manifesto " λέει...


" My Manifesto "

Οι συνθήκες της ζωής μπορούν να μας οδηγήσουν να γνωρίσουμε ανθρώπους και να βρεθούμε σε μέρη που δεν θα το κάναμε, εάν τα πράγματα εξελλίσσονταν διαφορετικά.

Αυτό συνέβη, χτες, και με εμένα και βρέθηκα στις Ψηφιακές Γειτονιές στο Hub. Ένα event , άρτια διοργανωμένο, για γονείς (και όχι μόνο ) bloggers.



Όλοι μας, δίνουμε την μάχη μας σήμερα και σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο για το τι πρέπει να κάνουμε.

Ορισμένες φορές παγιδευόμαστε σε σκέψεις και λογικές που δεν έχουν ουσία και τα πράγματα (οι καταστάσεις) είναι πολύ πιο εύκολα όταν αντιλαμβάνεσαι πώς σε αυτή την πορεία δεν είσαι μόνος σου.

Αναφέρομαι, σε όλους τους blogger που γνώρισα και για όλους εκείνους που με συντροφεύεται με τη μικρή φώτο σας στο "Ακολούθησε μας" και νιώθω ότι η πορεία μου, πλέον, έχει αλλάξει. Το "blogging" με έχει αλλάξει. Εσείς όλοι με βοηθήσατε να αλλάξω.

Το λέω αυτό γιατί όταν τυχαίνει να χάνομαι (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, σόρυ ) σε δικά μου περίεργα μονοπάτια και να απογοητεύομαι, την ίδια στιγμή ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω για να βρω την ενέργεια μου και τα αποθέματα, που μου δίνουν δύναμη και πίστη να συνεχίσω.


Έτσι λοιπόν, και με αφορμή την χτεσινή μας συνάντηση, δημιούργησα το δικό μου μανιφέστο, που μπορεί λίγο ή πολύ να εκφράζει και εσένα.

  •  We are social
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπήκαν στη ζωή μου, με το που έμεινα στο σπίτι.  Πόσο βαθιά νυχτωμένη ήμουν μέχρι τότε το κατάλαβα με το που ανακάλυψα τον κόσμο των social media. Xαμένη, αμέτρητες ώρες κολλημένη στον υπολογιστή του γραφείου και ούτε λόγος να γίνεται για το άνοιγμα του υπολογιστή στο σπίτι.  Θα μείνω σε κάτι που άκουσα χτες και τελικά συμφωνώ πώς το blogging αν το κάνεις, να το κάνεις για Fun!  Εγώ αυτό κάνω !


  • We are learning
Γενικά, σαν άτομο σιχαίνομαι τη στασιμότητα. Και έαν δημιούργησα αυτό το μπλόγκ είναι, από την επιθυμία μου να μάθω και να εξελιχθώ, σε κάτι που μέχρι πρότεινος φάνταζε εξωπραγματικό. Όλο αυτό το διάστημα, έμαθα όχι μόνο πράγματα σχετικά με το ίντερνετ αλλά και για τη ζωή και αυτό μου το δίδαξαν άλλοι blogger που συναναστρέφομαι και τους ευχαριστώ.
 
  • We have goals
 Ξαφνικά με τον μισό σχεδόν πληθυσμό ανενεργό, όλοι νομίζουν ότι οι άνθρωποι δεν έχουν στόχους. Υπήρξε περίοδος που και εγώ αποπροσανατολίστηκα και φοβήθηκα ότι πάει αυτό ήταν, δεν θα κάνω τίποτα στη ζωή μου και δεν θα ξανα δουλέψω ποτέ. Κι όμως σιγά, σιγά βρήκα το κουράγιο και άρχισα να θέτω πιο μικρούς και επιτεύξισμους στόχους. Όπως για παράδειγμα τους μικρούς στόχους που βάζω σε σχέση με το αυτό το μπλογκ. Και οι μικροί αυτοί στόχοι, έφεραν άλλους μεγαλύτερους και νιώθω ενεργή, δυνατή και δημιουργική όσο ποτέ (και ας έχει αδειάσει η τσέπη μου, το ανήσυχο πνέυμα μου νιώθει "πλούσιο" )

  • We are retro
Πόση χαρά πήρα με τα θετικά σας σχόλια σε σχέση με την ανακοίνωση της νικήτριας για το διαγωνισμό που έγινε σε πνεύμα ρετρό ! (δες εδώ αν το έχασες ). Τελικά είμαστε όλοι (λίγο ή πολύ ρετρό) και μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες αγωνίες αλλά και τις ίδιες προτιμήσεις. Και πιστέψτε με σε αυτό το post και εγώ το κατα ευχαριστηθήκα πολύ και δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που με εκφράζει!

  • We will survive
Ναι, τώρα μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Θα επιβιώσουμε. Γιατί μπορεί να μην ζήσουμε τι ζωή που σχεδιάσαμε αλλά θα προχωρήσουμε στη ζωή που μας περιμένει. Και είναι οπωσδήποτε καλύτερο να προχωρήσουμε κοιτάζοντας μπροστά παρά κοιτάζοντας πίσω, κάθε τόσο. Κανένα κακό δεν διαρκεί για πάντα. Ούτε καν για πάρα πολύ. Μιλάω από πρώτο χέρι !

  •  We are creative
 Δεν παίρνω και όρκο για εσάς αλλά εμένα αυτό με βοήθησε να ταξιδέψω σε πιο ήρεμες θάλασσες και να έρθω στα ίσα μου. True.

  • We are human
Και λάθη κάνουμε, και πάθη έχουμε και κακίες μας πιάνουν και ζήλιες και έχουμε και τις αναποδιές μας και νομίζουμε ότι μόνο σε εμάς συμβαίνουν τα χιλιάδες ευτράπελα και το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον μας....Μα πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Είμαστε όμως και ανθρώπινοι και δείχνουμε και ένα πιο ανθρώπινο προφίλ και βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη και δημιουργούμε κοινότητες (εξού και οι Ψηφιακές μας Γειτονιές) και γινόμαστε μια γροθιά.

  •  We are in this together
Πράγματι, η παλιά ευτυχία δεν υπάρχει πια.  Αλλά τι πειράζει όταν σε όλο αυτό δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε μαζί σε αυτό!

  • We are as you are
 Για το τέλος, δεν χωράνε πολλές επιπλέον αναλύσεις.  Γιατί όλοι εμείς, είμαστε όπως είσαι εσύ και καμιά φορά τα πολλά λόγια περιττεύουν.  Ξέρεις και καταλαβαίνεις και μιλάς μόνο με τα μάτια (χτες είδα πολλά χαμογελαστά πρόσωπα που ήταν "σαν και εμένα").

Τελικά, μόνο μια αρχή δίνει αληθινο θάρρος.

                                               *

(Παρένθεση : να σημειώσω πώς χτες βρήκα μια παλιά μου συνάδελφο , η οποία ήταν στις βασικές διοργανώτριες στο Hub και χάρηκα περισσότερο. Αυτή η blog-o-σφαιρα όσο μεγάλη κι αν είναι μας φέρνει όλους πιο κοντά).

Καλή μας εβδομάδα !    

41 σχόλια:

  1. καλη εβδομαδα και σε σενα!απολαυσα το μανιφεστο σου !!!!να σαι καλαααα!σε φιλωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή εβδομάδα, επίσης. Και εγώ απολαμβάνω τις δημιουργίες σου κάθε φορά (σειρά μου τώρα). Φιλιά και από εμένα ΧΧΧ

      Διαγραφή
  2. Γιάννα μου, από τις ωραιότερες αναρτήσεις σου..!
    Καλή εβδομάδα πολλά φιλιά..! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα! Λες, έτσι...? Πάντως χαίρομαι που μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα και όλο αυτό μας ανοίγει νέες προοπτικές να μάθουμε και να εξελιχθούμε! Καλή εβδομάδα και σε φιλώ!

      Διαγραφή
  3. Καλή εβδομάδα...

    Μ'αρέσει το μανιφέστο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Το μανιφέστο είναι όποιου τον εκφράζει!

      Διαγραφή
  4. Γιάννα μου, αυτό το μανιφέστο με εκφράζει απόλυτα! Αυτό που ζήσαμε μας άλλαξε όλους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο! Όπως και να έχει μας έδωσε έμπνευση και μας παρακίνησε για περισσότερα και καλύτερα.
    Ας μην καταφέραμε να τα πούμε...σύντομα όμως αυτό θα αλλάξει!
    Να είσαι πάντα καλά και keep blogging!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι εγώ το ίδιο πιστεύω και χαίρομαι ιδιαίτερα που όλοι μας τα ίδια πιστεύουμε και τα ίδια πράγματα μας εκφράζουν! Την επόμενη φορά, σίγουρα!

      Διαγραφή
  5. Πολυ κεφατη σε βρισκω σημερα!!!
    Εγω ενα εχω να πω: η ζωη είναι ωραία. Αυτα.
    Καλη εβδομας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Πράγματι, ανανεώνομαι και βρίσκω το κέφι μου! Επίσης!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχα όπως πάντα τα λεγόμενά σου!
    (ήρθα πάλι... θα με βρείς εδώ --> http://evasbits.blogspot.com
    Καλή εβδομάδα!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπαμε και off the record. Μην ξανα ακούσω αντίο. Σιχαίνομαι τους αποχχαιρετισμούς. Τελεία.

      Διαγραφή
  7. καλη βδομαδα Γιαννα μου,απλα υπεροχη αναρτηση!!!φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικό το μανιφέστο. Μου αρέσει πολύ αυτός ο ενθουσιασμός! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποιο? Χα-χα, μετά κατάλαβα ποιο από τα δύο εννοούσες. Που το βρήκες ? Του ταιριάζει όμως έχεις δίκιο. Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  9. Καταπληκτική ανάρτηση! Μου αρέσει πολύ το μανιφέστο σου! Φιλιά και καλή εβδομάδα με πολύ ενθουσιασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλή εβδομάδα Ίνα και πολύ χαίρομαι που μεταδίδω και τον ενθουσιασμό! Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Γιάννα τι υπέροχη ανάρτηση είναι αυτή!!!! Είχα ενθουσιαστεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αλλά αυτή είναι ακόμα καλύτερη! Τα είπες τόσο καλά, κάλυψες όλες τις πλευρές και όλα τα θέματα.
    Το κολλάζ σου φοβερό! Ναι, είμαστε όλα αυτά: Κοινωνικοί, δημιουργικοί, ρετρό, είμαστε μαζί, μαθαίνουμε, βάζουμε στόχους, επιβιώνουμε, είμαστε απλοί άνθρωποι στην τελική!!!!
    Μάκια σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....τα είπα όλα....χαίρομαι που συμφωνούμε όλοι μαζί! Φιλιά αγαπημένη!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα!

    Σε ευχαριστώ για την παρουσία σου στο ιστολόγιο Dream Life Success, και συμφωνώ με την ανάλυσή σου. Έτσι είναι. Το blogging αλλάζει τους ανθρώπους, θέλω να πιστεύω πρός τα καλύτερο.

    Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κώστα και πολύ μου αρέσει και ο δικός σου τρόπος προσέγγισεις που έχεις επιλέξει στο μπλογκ σου.

      Διαγραφή
  12. Καλέ τι ωραία ανάρτηση!!
    Δαγκωτό, Γιάννα!
    Περίπου έτσι το είχα σκεφτεί κι εγώ σαν ενδοσκόπηση... Εύγε και πάλι!!

    Που είσαι και σε έχουμε χάσει;
    Δεν "πετυχεθήκαμε αναμετάξυ μας" εχτές...
    Ήρθα στις 5.30 νταν για τα κορίτσια...

    Πολλά φιλιά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι δεν βρεθήκαμε αυτή τη φορά (αλλά ήταν αδύνατον να κάτσω ...ήμουν από το πρωί και έπρεπε να πάω κάπου μετά με το "σύζηγο") Σε ευχαριστώ Μαρώ μου! Εσύ είσαι γκουρού γραψίματος!!!! ΣΕ φιλώ!

      Διαγραφή
  13. Γιάννα η ανάρτηση σου είναι πολύ καλή. Συμφωνώ και επαυξάνω! Τα logo σου τέλεια! Την χθεσινή ημέρα, παρά την κούραση την καταχωρώ στα +
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α! άρχισες σαν μια γνωστή μας και διορθώνεις...είσαι και εσύ τελειομανής ? (για καλό το λέω υπόψιν). Σε ευχαριστώ εξίσου δημιουργικό πνεύμα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Εντάξει κορίτσι έχεις ταλέντο, στο έχω ξαναπει το ξέρω αλλά αφού έχεις θα στο λέω συνέχεια!
    Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, που μου το είπες? Στο κρυφό χαρτάκι? Για λέγε, για λέγε να βρούμε ποιος έγραψε τι...Λέγε το συνέχεια, δεν με προσβάλει (χι-χι). Σε φιλώ Γεωργία από εδώ μέχρι εκεί που βρίσκεσαι!

      Διαγραφή
  15. Τέλειο το μανιφέστο! Συμφωνούμε! Τι ωραία blogόσφαιρα που είμαστε τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α-π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-ο blog!!! Πολύ μου άρεσε ειλικρινά! Γραφτηκα!
    Και το μανιφέστο σου με βρίσκει 100% σύμφωνη.
    Νομίζω και τις άλλες chicates...
    Take a look
    http://chicates.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα Γιάννα μου! Με γεια τις αλλαγές! Πάλι ανακαινίσεις βλέπω :)
    Το μανιφέστο σου είναι πολύ εύστοχο και με βρίσκει απολύτως σύμφωνη :)
    Σε φιλώ γλυκά, θαλασσιά μου χαντρούλα ;)

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω σε φιλώ και ευχαριστώ! Πόσο μου άρεσε αυτό το τελευταίο που είπες...

      Διαγραφή
  18. Πολύ ελπιδοφόρο το μανιφέστο σου. Αρκεί να ξυπνήσει κανείς και θα καταλάβει ότι δεν είμαστε στο τέλος αλλά σε μια καινούρια αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι και το καταλάβαμε πολύ καλύτερα όσοι παρευρεθήκαμε στις 20.04.13 σε μια αίθουσα γεμάτη θετική ενέργεια και άπλετο (ανιδιοτελή) ενθουσιασμό!

      Διαγραφή
  19. Μου αρέσει πολύ το μανιφέστο σου και συμφωνώ και επαυξάνω Γιάννα μου. Είμαστε όλα αυτά και τα κάνουμε όλα όπως τα λες ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε.
    (Να κάνω μια παρατήρηση; Διακρίνω ότι είσαι σε μια φάση συνεχούς αναζήτησης και αυτό μου βγάζει και η εικόνα το layout του blog σου. Σαν από τη μια να θέλεις να πετάξεις και να ελευθερωθείς από διάφορα και από την άλλη να χτίσεις από την αρχή. Μπορεί να είμαι εντελώς λάθος αλλά ήθελα να στο πω. Σήμερα που είδα το μανιφέστο σου επάνω επάνω το ένιωσα πιο έντονα)
    Ανυπομονώ για την επόμενη συνάντηση για να καταφέρουμε να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχη η παρατήρηση! Έτσι είναι, είμαι στα σκαριά μεταξύ 3...4....5 πραγμάτων όπου (όπως μου λέει και ο Γιάννης, δεν μπορεί κάτι θα μου κάτσει). Μα πάνω από όλα, αρχίζω και απολαμβάνω αυτά που κάνω βάζοντας στην άκρη ενοχές και κακίες για όσα πέρασα (σχετικά με τα επαγγελματικά). Και εγώ ανυπομονώ και ελπίζω να βρεθούμε δίπλα-δίπλα (αλήθεια το πα και στη Βέρα , όπότε έκλεισα δεξια κ αριστερά ). Πολλά φιλια και στην γλυκήτατη κορούλα σου , που είναι καρμπόν εσύ!

      Διαγραφή
  20. Πού υπογράφουμε? θέλω να υπογράψω να προσυπογράψω και όλα τα συναφή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή