Σελίδες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Όλα αλλάζουν, εγώ γιατί Όχι?

Καλό μήνα! Επίσημα και πρώτη ημέρα της άνοιξης.

Χτες, έκανα ένα δώρο στον εαυτό μου. Σήμερα, σας γράφω με μια παλάμη μαλλιά κοντύτερα και με άλλο χρώμα, καμία σχέση με ότι θυμάστε όσες με γνωρίσατε. Ναι, ο Δημήτρης πήρε το ψαλίδι και "χρααάπ" έκοψε περίπου 15 εκατοστά. Το ευχαριστήθηκε. "Το" ευχαριστήθηκα!

Ένα-ένα. Την Τρίτη το βράδυ βρήκα (μην ρωτήσετε που, στο ίντερνετ φυσικά) μια φώτο της Kate Holmes και την αποθήκευσα. Την επόμενη το πρωί την ξανα είδα (λίγο πιο ήρεμη από τον ενθουσιασμό της α' στιγμής ) και το αποφάσισα! Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Αναγκάστικα, όμως να πω τον προορισμό στον Γιάννη (όχι την αλλαγή) όταν το αυτοκίνητο μετά από ακινησία λόγω μέσης δεν έπαιρνε αρχικά μπροστά.
Design by blogolicious Editoriolista for this post (το πουλάκι είναι λόγω άνοιξης....ελπίζω να το καταλάβατε)

Ο "προορισμός " ήταν το αγαπημένο μου κομμωτήριο που απαρνήθηκα...έναν, δυό.....μμμμ (μετράω) 17 μήνες και πήγαινα εκεί μμμμ( ξανά μετράω) από το 2001 (δεν μετράω). Λίγο, οι προσφορές που και αυτό (οκ, φειδωλά) έβαλε, λίγο το "gift card" που μου έκανε η κουνιάδα μου από τις γιορτές (ξανα ευχαριστώ Βιβή) αποφάσισα να πάω. Στον δρόμο σκεφτόμουνα, τι"λογαριασμούς " έκανα πηγαίνοντας με τη μαμά μου  για χρόνια ( ε, η μανούλα μου πάντα σε περίοπτη θέση με καμάρωνε, πόσο μάλλον όταν η κόρη της αντιπροσώπευε κάτι που είχε να μοιραστεί και με τις φίλες της ή εν πάση περιπτώση, απλά γιατί κάθε μάνα θέλει το καλύτερο για το παιδί της και στις μέρες μας "καλύτερο" θεωρείται να είναι γεμάτη η τσέπη του-του παιδιού).

Μπαίνοντας στο κομμωτήριο επικράτησε ένας χαμός! Όλες οι κοπέλες (οκ, αυτές που έμειναν ) ήρθαν να με φιλήσουν, να με αγκαλιάσουν. Αφού σκέφτηκα η κυρία που ήταν στο "λουτίρα" θα αναρωτιόνταν από μέσα της "Ποιά είναι αυτή"? Λίγο να τα πώ στο Δημήτρη (το boss- o οποίος τελευταία φορά που με είδε ήταν όταν με χτένισε για το γάμο μου), λίγο με την αγαπημένη μου Βίκυ (η οποία θυμόνταν πώς με καφέ-σοκολατί αποχρώσεις με άφησε για το γάμο, με μελί-ξανθές ανταύγειες με βρήκε), λίγο η αγαπημένη μου Σία που μου είπε πως της άρεσε το "χαρούμενο" στυλ της Kate (πάντα με φωτογραφία πήγαινα στο κομμωτήριο από μικρή, προς αποφυγήν "παρεξηγήσεων") η ώρα πέρασε τόσο ευχάριστα και τα κατα χάρηκα σας λέω ΤΟΣΟ πολύ.

Κάποια στιγμή, στο "λουτίρα" και εγώ παρατήρησα ότι τα led φωτάκια από πάνω μου δεν ήταν αναμμένα. Λίγο παραμελημένα θα έλεγα. Κοίταξα το μεγάλο κομμωτήριο, άδειο. Μέτρησα τα καθίσματα (αυτά που κάποτε ήταν γεμάτα και οι πελάτισσες πηγαινοερχοντουσαν κυκλικά μην αφήνοντας θέση άδεια), οι κοπέλες λίγες (πολύ λιγότερες).....Μα μήπως όλα τελικά γύρω μας δεν αλλάζουν?

Άλλαξα εντελώς εμφάνιση. Άλλαξα διάθεση. Έφυγε από πάνω μου τόσο μαλλί και ένιωσα λες και ξεφορτώθηκα τόνους άλλων προβλημάτων. Αδιαφορώ για το χρώμα (αλλά να σας πω? είναι αυτό που ήθελα και βρε παιδί μου ένα πράγμα, σε αυτό το κομμωτήριο το μαλλί μου γυαλίζει και νιώθω σαν σταρ).

Την αλλαγή αυτήν δεν την εμπιστευόμουνα σε άλλον. Στο μεσοδιάστημα έχω βρει ένα κομμωτήριο κοντά στο σπίτι μου (αρχικά από τις προσφορές) αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη και η τιμή (στο 1/3). Όμως του λείπει κάτι...Η ενημέρωση! (Δεν εννοώ τη glamouria, με παρεξηγήσατε).

Με αυτά και με τα άλλα, έφτασε και ο Γιάννης από τη δουλειά. Του είπα στο τηλ όταν σχόλασε ότι του είχα έκπληξη και ξαφνιάστηκε μάλλον γιατι θα περίμενε, δείπνο έκπληξη και ..... Η πρώτη του αντίδραση ήταν "γιατι τα έκοψες?" (άντρες, νομίζουν ότι με μαλλί μέχρι τη μέση θα νιώθω Σαρλίζ Θέρον....) Μα γιατί όλα γύρω μας αλλάζουν! Γιατί όχι και εγώ?

Την αλλαγή την επιθυμούσα μήνες τώρα. Ποτέ πριν όμως δεν ένιωσα έτοιμη. Έτοιμη να τα κόψω, έτοιμη να παραδεχτώ ότι πλέον τέτοια επίσκεψη είναι "δώρο" και τα "δώρα" δεν έρχονται κάθε μήνα.

Πιθανότατα, θα επιστρέψω στο νέο και οικονομικό κομμωτήριο που πλέον σηκώνει η τσέπη μου. Όμως δεν με πειράζει. Γιατί εγώ άλλαξα. Και έχω αλλάξει για τα καλά!






32 σχόλια:

  1. Καλη μερα και καλο μηνα!!!με γεια το μαλλι!!εγω δεν κανω τοσο δραστικες αλλαγες...οσο για τα μαγαζια δυστυχως αυτη ειναι η κατασταση...πολλα κανουν μειωσεις ,αλλα κλεινουν...ουφ...πολυ στεναχωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μέρα! Καλό μήνα! Όχι Αλεξάνδρα μου, όχι άλλη στενοχώρια! Θα προσαρμοστούμε (ήδη) και θα βρούμε την πραγματική μας ισορροπία και θα είμαστε καλά και ευτυχισμένοι με τους ανθρώπους που αγαπάμε και είναι άνοιξη! Ολα καλά! Φιλιά και η "αλλαγή" είναι μέσα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με γεια το μαλλί και καλό μήνα και από εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαννούλα μου ζήλεψα εδώ και μέρες κάτι έχω πάθει κι εγώ και θέλω να κάνω αλλαγές και γενικά αναζητώ τα χρώματα. Καταρχάς θέλω να βάψω το σπίτι, να γίνω ξανθιά, να ανανεώσω την ντουλάπα μου με χρωματιστά ρούχα και φυσικά να αλλάξω το μπλοκ μου! Λίγα πράγματα ζητώ ε; Θέλω να σε δω!!! Στείλε καμια φωτό ντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις κάνεις τις αλλαγές Γεωργία μου, εγώ επαυξάνω. Μια, μια όμως...εσύ θέλεις πολλές μαζεμένες. Ασε βάψιμο το σπίτι είναι από τα επόμενα must. Θες φώτο? Θα με δεις από κοντά next. Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα με αλλαγές... Σούπερ θα είναι το μαλλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σούπερ, ξε-σούπερ εγώ το είχα ανάγκη (άσε που άμα τελικά βλέπουν οι άλλοι οτι δεν σε νοιάζει, αρχίζουν και το καλοβλέπουν).Να σαι καλά!

      Διαγραφή
  6. Με γεια το μαλλί!!! Καλό μήνα!! Καλά έκανες με την αλλαγή αφού ετσι ένιωθες!! Αντε να γεννήσω και εγώ να βάψω το δικό μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ θα έχεις άλλη αλλαγή ακόμη καλύτερη (αν και από ότι ειδα στο blog σου έχεις περάσει και εσύ από φάσεις στο χρώμα, σωστά?εννοώ από τη φώτο γάμου),Φιλιά και αναμένουμε αλλαγές!

      Διαγραφή
  7. Με γεία το κούρεμα! Καλωσόρισες στον κόσμο των κοντών μαλλιών, δεν θα θέλεις να επιστρέψεις πίσω στα μακριά για πολύ καιρό.

    Εγώ αλλάζω χτένισμα/μήκος με κάθε "νέα αρχή". Πιο συχνά μετά από έναν χωρισμό. Νιώθεις πιο απελευθερωμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κάνει τόσες αλλαγές σε χρώμα και κουρέματα που δεν έχω αφήσει εναλλακτικές (αφού και αυτό τώρα είναι παραλλάγη ενός που είχα πριν ποοοολλά χρόνια...είσαι και μικρό κορίτσι εσύ, μην θυμάμαι ποοοοόσα χρόνια πίσω), να σαι καλά και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  8. Πολύ απολαυστική η ανάρτησή σου Γιάννα μου!!! Από αρχή μέχρι τέλος την ευχαριστήθηκα!

    Με 'γεια' το νέο σου look! Όντως, η ριζική αλλαγή στο κούρεμα αλλάζει την ψυχολογία μας πολύ! Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες την όλη διαδικασία και πάνω από όλα το αποτέλεσμα. Άντε, να σε δούμε από κοντά να φας και την σφαλιαρίτσα σου στο σβέρκο :)

    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χαρά είναι και δική μου Ασπασία όταν μια "maitre" του είδους απολαμβάνει τις αναρτήσεις μου! Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  9. Καλό μήνα φιλεναδίτσα μου!!! Καλορίζικες οι αλλαγούλες σου!! Πάντα φτιάχνομαι και εγώ με αλλαγές στο μαλλί! Όσο για το κομμωτήριο, σε νιώθω γιατί εδώ και 15 χρόνια κάνω σχεδόν 15 χιλόμετρα για να με κουρέψει η μοναδική Χριστίνα που εμπιστεύομαι! Όπου κι αν έχω πάει δοκιμαστικά άλλες φορές, παταγώδη αποτυχία!!!
    Σου εύχομαι τρελά κέφια και στείλε φώτο, μην σε δω στο δρόμο και δεν σε γνωρίσω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααχ, με νιώθεις! Εσύ αλλαγές πρώτη! Τόσο κοντό όμως φιλενάδα δεν μου πήγε , όσο εσύ! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Με γεια σου Γιάννα μας! Κι εγώ έτσι μπαμ και κάτω τις αποφασίζω τις αλλαγές. Να φανταστείς πως τα μαλλιά μου ήταν καρέ στον ώμο και μια μέρα πριν την συνάντηση, τα έκοψα όπως ... τα είδες. Χρειάζονται οι αλλαγές, μας ανανεώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, αλήθεια? Έκανες τέτοιο πράγμα πριν τη συνάντηση? Χρειάζονται οι αλλαγές, αρκεί να είσαι έτοιμη να τις αντέξεις...Φιλιά

      Διαγραφή
  11. Καλό μήνα! Με γειά το μαλλι! Βάλε όμως και μια φώτο (έστω της Katie) για να πάρουμε μια ιδέα κι εμείς που δυστυχώς δεν παρακολουθούμε από τόσο κοντά την μόδα! Όσο για την αντίδραση του Γιάννη.... τι να πώ! Το ίδιο ακριβώς είπε κι ο Γιώργος σ' εμένα όταν επιχείρησα μια παρόμοια αλλαγή πέρυσι, η οποία (αντίδραση) συνοδευόταν φυσικά και από το αντίστοιχο - γεμάτο απορία να το πω, απογοήτευση να το πω...- ύφος!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την! Δυσκολεύτηκα να σε καταλάβω αλλά είπες την λέξη κλειδί. Τα χεις κόψει και εσύ? Εμ, πότε θα σε ξαναδώ...έτσι θα ενημερώνεσαι με φώτο μιας άλλης για τα κουρέματα μου! Έρχεται καλοκαιράκι και ελπίζω να τα πούμε πάλι από κοντά!Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  12. Καλό μήνα Γιάννα μου. Τί, δηλαδή τώρα δε θα σε γνωρίζουμε? Να ετοιμάσεις καινούρια κονκάρδα!!!
    Από όσο κατάλαβα δεν σου ήταν εύκολη απόφαση...μια αλλαγή όμως πάντα χρειάζεται. Σωστά? Εγώ πάλι ακολουθώ την ίδια τακτική εδώ και χρόνια. Τα μακραίνω, τα μακραίνω και μετά..τσούπ, στ΄αυτιά και μετά πάλι από την αρχή:))
    Καλορίζικη λοιπόν η αλλαγή και καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω και εγώ αυτόν τον κύκλο θα κάνω (μετά πο αυτό δεν έχει πιο κοντό, μόνο να μακρύνουν μπορούν). Ευτυχώς που μακραίνουν εύκολα τα μαλλιά μου!Φιλιά

      Διαγραφή
  13. Καλό μήνα Γιάννα μου! Με γειες με γειες!! Είναι ωραίες και αναζωογονητικές αυτές οι αλλαγές..! Γελάω με τον "λουτίρα" φοβερή λέξη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου! Αναζωογοννητικές δεν λες τίποτα...άλλος άνθρωπος έγινα από προχτες. Φιλιά

      Διαγραφή
  14. Καλό μήνα!!!!Πολύ καλά έκανες!!! Οι αλλαγές πάντα χρειάζονται!! Και στην τελική, μαλλιά είναι, μακραίνουν!!! Κι εγώ είναι να μου κολλήσει κάτι με το μαλλί!! Και δε θέλω πολύ! χα χα.. :) φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς μαλιιά είναι αλλά έχει τύχει (ποοοοόλυ παλιά) να ρίξω μαύρο δάκρυ για το αποτυχημένο κούρεμα κομμώτριας. Ευτυχώς μακραίνουν γρήγορα! Να σαι καλά!

      Διαγραφή
  15. Tσατ μια σφαλιαρίτσα στο σβερκάκι σου!!!χιχι Καλό μήνα και φυσικά πως θα μπορούσε να μην είναι όταν μπαίνει με τόσο μεγάλη ανάνεωση... και μήκος και χρώμα!!! Γέλασα με την ανάρτησή σου και την απόλαυσα. Τελικά όλες οι γυναίκες εκεί ξεσπάμε... και όλοι οι άντρες έχουν κόλλημα με τα μακριά μαλλιά!!!χιχι. Σύντομα συνάντηση για να σε απολαύσουμε, λοιπόν! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες και σφαλιαρίτσα εσύ και η Άσπα? (θα φροντίσω να καθήσω μακρυά, αν και μέχρι τότε θα χουν λίγο μακρύνει). Αναμένουμε όλες την επόμενη συνάντηση!

      Διαγραφή
  16. Καταρχην με γειες το νεο λουκ! αλλα θελουμε και φωτο με το πριν και το μετα! αντε καλαα.... τουλαχιστον βαλε μια της Holmes να καταλαβουμε ποιο απο ολα τα look της εκανες!

    σιγουρα αλλαζουν γυρω μας ολα...μονο το δικο μου κολλημα εναντια στα κομμωτηρια δεν αλλαζει, δεν τα μπορω με τιποτα!!! γι αυτο φερνω κοπελα στο σπιτι!!!

    επισης υπαρχουν και εξαιρεσεις! ο δικος μου ειναι κολλημενος με το κοντο μαλλι, πολυ κοντο ομως και με παρακαλαει γιατι καποτε τα ειχα κοντα και μου πηγαιναν....αλλα ηταν και δεκα χρονια πριν!

    φιλακια πολλα και καλό μήνα να εχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ, θα μου πεις λεπτομέρειες για αυτό. Είμαι ανοικτός άνθρωπος..Αλήθεια???Ο άντρας σου θέλει κοντό ? Ευτύχημα να πηγαίνει σε γυναικείο πρόσωπο το κοντό μαλλί. Και εμένα μου αρέσουν κάποια στυλ κοντού που όμως δεν μου ταιριαζουν(αν και έχω περάσει και από τη φάση του κοντού ατημέλητου πέρα-δώθε πριν από 13-14 χρόνια). Φιλιά!

      Διαγραφή