Σελίδες

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

3 Πράγματα αρκούν για να γίνεις εξώφυλλο στο Forbes?

H Sara Blakely συνδυάζοντας τα σωστά μπορεί!


1) Μια επιτυχημένη πατέντα.

 

Η Sara Blakely με αρχικό κεφάλαιο $5.000 και περνώντας δύο χρόνια σχεδιάζοντας σχολαστικά το λανσάρισμα εσωρούχων τύπου κορσέ κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, στα 41 της, να είναι η νεότερη γυναίκα επιχειρηματίας που μπήκε στη λίστα του Forbes ως δισεκατομμυριούχος .
21 Ιουλίου 2012, Forbes : "OI ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ 2012".

Σήμερα στις ΗΠΑ η SPANX είναι για τα εσώρουχα τύπου κορσέ, ότι είναι η Wettex για τα απορροφητικά πάνια κουζίνας (ένα προιόν που ταυτίζεται πλήρως με το όνομα του). Με έσοδα $250 εκατ., το προιόν αντιπροσωπεύει ποσοστό 20% της αγοράς αυτής.

Αρχικά, προκειμένου να εξοικονομήσει $3.000 για νομικά έξοδα, συνέταξε μόνη της το κείμενο ευρεσιτεχνίας από ένα βοήθημα, βάζοντας $150 για να ανοίξει τελικά την εταιρία της.



2) Κάτι που αφορά όλες τις γυναίκες.


Αφορμή στην ιδέα της στάθηκε, το ενοχλητικό πρόβλημα για την ίδια, όταν αναγκαζόνταν να φορά καλσόν δυσάρεστα και "ντεμοντέ". Σιχαινόνταν (λέει) το πώς φαινόνταν η ραφή μέσα από τα πέδιλα της.Έτσι έλυσε το πρόβλημα των γυναικών με μια σύγχρονη μέθοδο.

 

Πέρασε αρκετές ώρες στον υπολογιστή ενός φίλου σχεδιάζοντας τη συσκευασία κάτι τελείως διαφορετικά με ότι βαρετό υπήρχε μέχρι τότε. Με τη βοήθεια ενός γραφίστα, δημιούργησε το μοντέλο ενός ξανθού καρτούν με μια μεγάλη αλογοουρά, που ήταν το alter-ego της.

Spanx-logo με το ομοίωμα της.

 

Στέλνοντας δείγματα στους πάντες (όσους θα την βοηθούσαν στην προώθηση) ο στυλίστας της Oprah παρατήρησε ότι φορώντας το προίον της Σάρα , η τηλεπαρουσιάστρια έδειχνε 5 κιλά πιο αδύνατη. Κάπου εκέι και αφού την ενημέρωσαν ότι οι παραγγελίες της θα έπεφταν βροχή, παραιτήθηκε και ετοίμασε την ιστοσελίδα της. Χαζέψτε λίγο το αξίζει.  Ακολούθησαν πολλές διάσημες αστέρες του Hollywood  και σήμερα πουλάει 200 προιόντα σε 11.500 πολυκαταστήματα, μπουτίκ, καθώς και ηλεκτρονικά καταστήματα σε 40 χώρες. Έμποροι από όλο τον κόσμο "κονταροχτυπιούνται" για μια θέση στη λίστα διανομής με μέσω όρο προιόντα αξίας $30.

Ιδού και τα αποκαλυπτήρια.

 

2) Να έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις.


Τα κατάφερε όμως τόσο εύκολα? Τα πρωινά εργάζονταν σε μια οκτάωρη δουλειά και σχολώντας μελετούσε συστηματικά στην τεχνολογική βιβλιοθήκη της περιοχής της τα πάντα γύρω από την ευρεσιτεχνία στο χώρο της βιοτεχνίας του καλσόν. Επισκέφτηκε πολλές βιοτεχνίες για να βρει τα σωστά υφάσματα και άκουσε πολλά "όχι" και ένιωσε μεγάλη απόρριψη πριν τα καταφέρει.

Η Blakely διαθέτει το 100% της ιδιωτικής εταιρίας, έχει μηδενικό χρεός, δεν έχει δεχτεί εξωτερική επένδυση και δεν έχει ξοδέψει "δραχμή" για επένδυση. Διαφήμιση είναι το προιόν της!

 

Κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό την επιχείρηση της (ενώ παράλληλα εργαζόνταν αλλού) περνούσε τα βράδυα της συσκευάζοντας, και έκανε εξυπηρέτηση πελατών επτά μέρες την εβδομάδα.  Μην έχοντας τα χρήματα για διαφήμιση ανέλαβε η ίδια το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις και αυτοσχεδιάζε προμοτάροντας το προίόν της.  

Σήμερα προωθεί και την οικονιμική σειρά Assets και προσθέτει συνεχώς νέες κατηγορίες όπως μαγιό, αθλητικά ρούχα κλ.

Σήμερα μετά από πολύ κόπο και μεγάλη πίστη στο όραμα της, ταξιδεύει πολύ σε Ασία και Αμερική και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.

Mε "αναζήτηση παρηγοριάς" σε αυτοβοηθήματα του τύπου "Μη βάζεις όρια στον εαυτό σου" η ίδια τελικά τα κατάφερε και τρέχοντας μια δεκαετία πίσω, αναλογίζεται πως έκανε μια ¨καλή επένδυση".


Η SPANX είναι η πιο ακριβή μάρκα στο ράφι με τα λάστεξ αλλά αυτό δεν δείχνει να ζημειώνει τις πωλήσεις. "Αν έχεις ένα καταπληκτικό προιόν, μπορεί να το χρεώνεις όσο θες" λέει η ίδια και "τσιμπιέται" για να πιστέψει πως με "πέντε χιλιάρικα" έγινε επιχειρηματίας από "σύμπτωση".

Σας άρεσε?

Αν, ναι δείτε περισσότερα  


 

19 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ax, βαχ καταραμένη "φτώχια"! Εσύ μην σκέφτεσαι τίποτα..ή μάλλον μόνο την κοιλίτσα σου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο της της κοπέλας, μην ξεχνάμε όμως ότι όλα αυτά τα κατάφερε στην Αμερική που προμοτάρει πολύ σαν χώρα τις νεές επιχειρήσεις και τις νέες ιδέες και δεν τις σαμποτάρει με άπειρη γραφειοκρατία και φόρους (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε..
    Υ.Γ: καλέ φοβερά καλσόν και λαστέξ! Μήπως να παραγγείλω κανένα να κρύψει τα ξίγκια της εγκυμοσύνης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ εύστοχο το σχόλιό σου!
      Καλημέρα Μαριαντίνα! Καλημέρα Γιάννα!

      Διαγραφή
    2. Με πρόλαβες Ασπασία! Αναρωτιέμαι να κλάψω ή να γελάσω? Το διασκεδάζουμε σήμερα day off, έτσι? Φιλιά

      Διαγραφή
  3. τι να πεις...πρεπει να εχεις και αστρο και να σου πηγαινουν καλα οσα προσπαθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και υπομονή και επιμονή! Που θα πάει..θα μας κάτσει! Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα να βλέπουμε ότι τελικά τίποτα δεν είναι ανέφικτο.

      Διαγραφή
  4. Δεν γίνεται εκεί που κάθομαι να μου έρθει μια ιδέα και εμένα; Και να έρθει και η καλή νεράϊδα και να μου πει "Μην φοβάσαι Μαργαρίτα, θα πετύχει η ιδέα σου το ξέρω" και να γίνω πλούσια, και να μαζέψω όλες μου τις φίλες απο τα blog και μη και να γυρίσουμε τον κόσμο και και και και.... αχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαργαρίτα μου για σένα δεν ξέρω...αλλά εμένα ήρθε η καλή νεράιδα και μένει μόνο ο χρόνος και ο κόπος για να δείξει! Αν στο μεταξύ τα καταφέρεις εσύ τόσο καλά, εγώ εδώ είμαι. Ο γύρος του κόσμου με μπλογκοφίλες ακούγεται δελεαστικότατος!

      Διαγραφή
  5. Ουάου!!!! Τι είπες τώρα. Αμερική...η χώρα της ευκαιρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μαριαντίνα όμως got to the point και εδώ δεν είναι σίγουρα "όπως Αμερική" (με προφορά...ξέρεις). Φιλιά

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα, καλώς σε βρήκα! Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες ανθρώπων που πέτυχαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το ειχα ακουσει. Και εχω δοκιμασει διαφορα. Εξαιρετικη η ιστορια της. Αρκει να εχεις φαντασια και θεληση για δουλεια.Και 5000 $ βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Ιδέα δεν είχα! Μη ξεχνάς τον διαγωνισμό στο blog μου! Φιλάκια!

    Μη ξεχνάτε τον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ μας! Πάρτε μέρος τώρα!
    fashionable.gr
    Lot's of love!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ok για τον διαγωνισμό. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! ΧΧΧ

      Διαγραφή
  9. Μπράβο της! Μια καλή ιδέα, πολλή μελέτη και επιμονή. Αυτό μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες έτσι? όλα μόνη της! Μάρκετινγκ, customer service, research μέχρι και χρέη λογιστή! Καλό βράδυ!

      Διαγραφή