Σελίδες

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μαφάλντα- Πάντα επίκαιρη!

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΚΟΜΙΚ.

Εάν και οι γνώμες διίστανται για το έαν η Μαφάλντα γιόρτασε ή θα γιορτάσει σε 2 χρόνια τα 50 στά της γενέθλια, είναι στα σίγουρα μια λατρεμένη φιγούρα.
I love Mafalda.  Anybody else?


Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι εκδοτικοί οίκοι έχουν αρχίσει ήδη, να τα γιορτάζουν.  Ο λόγος για τη μικρή  Μαφάλντα, που δεν σταματά να κριτικάρει όσα βλέπει και ακούει να συμβαίνουν γύρω της.  Ζει με τον μπαμπά της, είναι έξι χρονών και τρέφει ανησυχίες για το πού πηγαίνει ο κόσμος. Σχολιάζει ρωτώντας και απορώντας, με χιούμοριστικη διάθεση, ενώ είναι καλή και δίκαιη και κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει την οικογένειά και τους φίλους της.

Ο λόγος της διχογνωμίας έγκειται στο ότι, ο χαρακτήρας της Μαφάλντα πλάστηκε από τον Κίνο το 1962 για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού κόμικς.  Το σχέδιο,όμως, ναυάγησε. Δύο χρόνια αργότερα ο Κίνο ξαναθυμήθηκε την Μαφάλντα και την μετέτρεψε σε ηρωίδα ενός κόμικς, που άρχισε να δημοσιεύεται από τις 29 Σεπτεμβρίου 1964.   

Όπως και να έχει η Μαφάλντα απέδειξε ότι είχε, έχει και θα έχει διάρκεια στο χρόνο και για άλλα τόσα χρόνια.

Η Μαφάλντα (Ματθίλδη στα ελληνικά) με αντίληψη ενηλίκου, μας αρέσει γιατί ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, την παγκόσμια ειρήνη και επαναστατεί για όλα τα στραβά που βλέπει γύρω της. Είναι πανεξυπνη, ευγενική, περίεργη και αμετανότητα απαισιόδοξη παρόλα αυτά εμάς, μας κάνει απίστευτα αισιόδοξους ότι κάτι κάλο θα γίνει γύρω μας.  Σύντομα!

Και για τις φανατικές , μπορείτε να προμηθευτείτε τα hand made στρογγυλά σκουλαρίκια από πολυμερικό πηλό με decoupage τη Mafalda!από τη Χριστίνα.  Για περισσότερα κάντε κλίκ στο σύνδεσμο εδώ

Μία Μαφάλντα δεν είναι ποτέ αρκετή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου