Σελίδες

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τροφή για το μυαλό? Ποιός μίλησε για παιχνίδι?

HI-5, We love BOOKS!

Είμαι λάτρης των βιβλίων. Εδώ και χρόνια διαβάζω αρκετά και μου αρέσει να αγοράζω βιβλία, να χαζεύω βιβλία, να ενημερώνομαι με το τι νέο κυκλοφορεί. Δεν νοείται να φύγω διακοπές χωρίς τα απαραίτητα βιβλία.  Επειδή στο παρελθόν, έχω αγοράσει και πολύ "μούφα" βιβλία από την παραπλάνηση ενός καλού εξωφύλλου πλέον για να αγοράσω βιβλίο θα πρέπει :

1) Να πέσει στο δρόμο μου "δύο " φορές (τότε λέω ότι είναι "γραφτό" και συνήθως το αγοράζω),
2) Tσεκάρω τη φωτογραφία του συγγραφέα (μπορεί να είναι καλός ο εικονογράφος και όχι το βιβλίο, δεν την ξαναπατώ)
3)  Διαβάζω τις λίστες των ευπώληπτων (δεν μπορεί κάτι θα ξέρει κόσμος πριν από μένα που το αγόρασε)
4) Κάνω την απαιτούμενη έρευνα (βλ. κριτικές στο διαδίκτυο) και περιμένω να το ξανα συνατήσω (δες προυπόθεση Νούμερο 1).

Βιβλιοθήκες συντηρώ στο σπίτι μου στην Αθήνα και στο εξοχικό.

Επίσης, από ποοοοολύ παλιά μου άρεσε και καθιέρωσα να σημειώνω την ημερομηνία αγοράς. Κάποιες φορές συνοδεύεται και από μια φράση "κλειδί" που εγώ καταλαβαίνω σε ποιά φάση της ζωής μου, το διάβασα.

Ήταν πολύ γλυκό όταν χρειάστηκε τώρα(με την προτροπή της φίλης Γεωργίας) να ψάξω τα εδώ βιβλία μου και να επιλέξω την "HI" πεντάδα. Έτσι, στον συνδετήρα από κάτω από την αρίθμηση έχει και την ημερομηνία αγοράς που σας είπα.

Πάμε λοιπόν?


"Ο (λι) ΛΥΚΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ TOD'S "

".....Είχα φάει βλέπετε το μυαλό μου να κατεβάσω κάποια ιδέα.  Έψαχνα ένα τρόπο για να μπορέσω να συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτό που μου αρέσει, δηλαδή τη μόδα και το γράψιμο, χωρίς όμως να χρειάζεται να ενταχθώ σε κάποιο συγκεκριμένο περιοδικό.  Έτσι σκέφτηκα την ιδέα ενός blog που θα λεγόνταν www.lilikasdiaries,gr " (σελ.292).

Και τώρα σας ρωτώ Τυχαίο? Δεν νομίζω. Το βιβλίο το πήρα (μαζί με καμιά 10αρια άλλα σε κρίση βιβλιοφαγίας ) τον Άυγουστο όταν παράλληλα ξεκινούσα αυτό το Blog. Πείτε εσείς τώρα πώς να το εξηγήσω!

Η συγγραφέας παρουσιάζει την πορεία της στον κόσμο των περιοδικών και αλήθεια σας λέω είναι αρκετά ενδιαφέρον πρόταση, εάν θέλετε κάτι ανάλαφρο και καθόλου βαρύγδουπο . Δείτε εδώ για την Ανδριάνα Σακκά.














"Eat, Pray, Love"

Λείπει η ημερομηνία αγοράς. Γιατί? Γιατί είναι στπ εξοχικό! Θέλω να το βλέπω όταν πηγαίνω εκεί.
Τι να πω? Αγαπημένο βιβλίο, αγαπημένη ταινία.

Μια εκπληκτική Julia Roberts.....ψάχνει να βρει τις αλήθειες της (και γιατί όχι τον μεγάλο έρωτα)

στην  Ιταλία,

στην Ινδία,
και στην Ινδονησία,
για να βρεί τελικά τον "μεγάλο" έρωτα (όποιος έχει δει την ταινία και του άρεσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης) στον καταπληκτικό Javier Bardem!
Δεν είχε απόσπασμα..είχε όμως ωραίες εικόνες!


"Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ-ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ"
"......Λοιπόν, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την εξωτερική φτώχεια, αλλά και την εσωτερική...." (σελ.128)

Αυτό λέει πολλά από μόνο του και "η τέχνη της ζωής" εξαρτάται από το πώς έχει ζήσει κάποιος, τι αρχές έχει, σε τι πιστεύει και έχοντας βρει τον εαυτό του αυτή είναι η υπέρτατη τεχνική.

"Βridget Jone's Diary"


Διαβάστε την ημερομηνία αγοράς παρακαλώ! 24/01/99 σε κάποια ξένη χώρα, ενώ σπούδαζα και πριν καλά, καλά γίνει γνωστό εδώ (ου, πριν την ταινία).

"...Monday 17 April 8st 13, alchocol units 6 (drowing sorrows) cigarettes 19(fumigating sorrows), calories 3983 (suffocating sorrows with fat-duvet), positive thoughts 1(vg).

Λατρεμένη Bridget για μένα αντικατοπτρίζει μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου που βρήκα τον εαυτό μου και δεν θα ξεχάσω ποτέ.












"Why Men Love Bitches"
H ημερομηνία είναι στο περίπου γιατί εκείνη τη σεζόν μου το πήρε δώρο μια φίλη της μητέρας μου και δεν το σημείωσα. Μην γελάτε, ήταν τόσο "επικοδομητικό" που ακολούθησε και "Why Men Mary Bitches" και ναι...μετά παντρεύτηκα, μην κοροιδεύετε καθόλου. Σηματοδοτεί και την περίοδο που γνώρισα και δέθηκα με την διπλανή μου στη δουλειά και βάφτισα και το γιό της και με βάση αυτό το βιβλίο γελάσαμε πολύ και χτίστηκε μια δυνατή φιλιά! Στο μεταξύ δεν ξέρω εάν και κατα πόσο το βιβλίο βοήθησε αλλά βρήκα και τον άντρα μου.

Τι θέλετε απόσπασμα?

Δεν έχει! Η τεχνική αυτή είναι μέσα μας και χρειάζεται που και που να βγάζεις και την άλλη πλευρά της ζωής!

Χα-χα, λέμε και τίποτα για να γελάμε! εκτός και εάν κοσμεί και την δική σας βιβλιοθήκη....και τότε σοβαρεύουν τα πράγματα.

Να έχουμε μια όμορφη εβδομάδα από αύριο, όλοι μας!

22 σχόλια:

  1. Γιαννούλα μου, τι όμορφα που τα παρουσίασες! Καλώς ή κακώς δεν έχω διαβάσει κανένα απο αυτά! Με την πρώτη ευκαιρία όμως θα προτιμήσω την Τέχνη της ζωής σίγουρα. Εχω κι εγώ έτοιμη την ανάρτηση μου και θα την δημοσιεύσω ευθύς αμέσως, δεν κρατιόμαστε έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βούρ Γεωργία μου! Είμαστε λίγο ανυπόμονές πειράζει? Ωχ, θα μας κράξει η Δήμητρα και θα έχω ψυχολογικά (Δήμητρα είδες σταμάτησα να προαναγγέλω το ΠΣΚ μετά από όσα μου είπες). Τώρα όμως είναι παιχνίδι και περνάμε καλά. Αν και "τροφή για βιβλίο, ποιός μίλησε για παιχνίδι?". Αναμένω τα δικά σου, να στα πω και από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές μερικές έχουν τις αναρτήσεις έτοιμες στο ψυγείο...και άλλες ακόμα δεν τις έχουν φτιάξει...MOI!
      Αύριο υπόσχομαι!!!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Γιάννα. Ούτε εγώ τα έχω διαβάσει, τα φυλάω στα υπόψιν λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα! Οκ, Σίνα μου (πειράζει θέλω χαλαρά και ανάλαφρα βιβλία?)

      Διαγραφή
  4. Το ημερολόγιο της Bridget Jones δεν το έχω διαβάσει, αλλά η ταινία είναι καταπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα καλησπέρα! Δεν έχω διαβάσει κανένα από αυτά! Την ταινία Eat Pray Love την έχω δει αλλά συγχώρεσε με δεν μου άρεσε καθόλου..!Είναι αρκετά υπερτιμημένη νομίζω και η ταινία και η Julia! Γέλασα πολύ με το τελευταίο βιβλίο! Θα γίνω πάλι σπαστική,χεχε..Δεν πιστεύω σε "γυναίκες"- "άντρες" ,ποτέ δεν τους βράζω στο ίδιο καζάνι όλους, αλλά σε ανθρώπους! Οπότε αυτά τα κλισέ "why men love bitches" καταλαβαίνεις πως μου κάθονται! Φεύγω φεύγω γιατί θα με βρίζεις που σου χαλάω την ατμόσφαιρα αλλά μ'αρέσει να είμαι ειλικρινής!! Και δε σε ρώτησα..είσαι καλύτερα τώρα;; Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει Κατερίνα μου συγχωρεμένη (χα-χα). Εξάλλου πρόκειται για την δική μου 5αδα και για δικούς μου λόγους που τα επέλεξα. Μεταξύ μας, το τελευταίο ήταν για να γελάσουμε και επειδή μου θυμίζει την αρχή της φιλίας μου με την κουμπάρα μου. Να σαι καλά και δεκτή κάθε άποψη! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. πολυ ωραια η παρουσιαση των βιβλιων!!δεν εχω διαβασει καποιο απο αυτα αλλα πολυ θα το ηθελα,μου κινησες το ενδιαφερον!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι έχω και άλλα στα αγαπημένα αλλά έπρεπε κάπου να καταλήξω. Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Καλήμερα!!!! Δυστυχώς ουτε και εγώ διαβασα κάνενα απο αυτα, το ημερολογιο να φανταστεις ουτε το εργο δεν έχω δει...αλλα λέω καποια στιγμη να το δω...
    Οσο για την Julia Roberts συμφωνούμε απόλυτα είναι εκπληκτική!!!!
    Φιλακια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά μέχρι στιγμής η Μπρίτζετ και η Τζούλια υπερτερούν. Εσύ θα παίξεις στο παιχνίδι μας? Ελπίζω ναι, για να σου πω και εγώ. Φιλιά Έλενα μου!

      Διαγραφή
  8. Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα!!! Ουτε τις ταινίες έχω δει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει βιβλίο "Ο λιΛΥΚΟΣ φορούσε Tod's"? Κατά το "Ο διάβολος φορούσε Prada"? Δεν το ήξερα...

    Πλάκα πλάκα, το "Η Τέχνη της ζωής" θα ήθελα πολύ να το διαβάσω. Και το τελευταίο το ξεφύλλισα σε ένα γνωστό βιβλιοπωλείο κάποτε, και μου κίνησε το ενδιαφέρον, αλλά τελικά δεν το πήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι αγαπημένη υπάρχει! Το τελευταίο...πάει τώρα παντρεύτηκες (αστειάκι) Να σαι καλά! Πας για το 2ο (ωχ, ακούστικα γραφική και εγώ τώρα σόρυ)

      Διαγραφή
  10. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που τα δημοσίευσες, ξεχωριστός. Μαζί με τις ημερομηνίες κιόλας.
    Το Eat Pray Love, θα συμφωνήσω με την Κατερίνα ότι η ταινια ήταν μάπα. Κρίμα για την Julia και τον Javier που τους εκτιμώ πολύ.
    Τα Why Men love/marry bitches τα έχω και εγώ (μου τα έκαναν δώρο) και ελπίζω να μην νομίζετε κυρίες μου ότι γράφτηκαν για μας...υπάρχουν πολλές bitches worldwide!!!
    Τη Μπρίτζετ έχω δει ταινία φυσικά αλλά το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει. Ήσουν πολύ μπροστά από την εποχή σου φίλη μου. Χα χα χα
    Το άλλο δεν το γνωρίζω.
    Φιλάκια πολλάαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσένα περίμενα! Ένιωθα ότο θα έχουμε κοινά μετά από τα βιβλία που μου έχεις προτείνει να μου δανείσεις! Φιλιάαααααααα

      Διαγραφή
  11. Ολόφρεσκες οι επιλογές σου και διακρίνω (μη ρωτήσεις τι και πως, έχω το κληρονομικό χάρισμα χιχι ) μια συνάφεια μεταξύ των! Και αυτό είναι καλό... Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα-χα, εννοείς ότι είμαι ρηχός τύπος και δεν παρεκλείνω καθόλου????? Όντως έχεις δίκιο σε αυτό που πρόσεξες αλλά αυτή είναι η 5αδα (όχι βέβαια ότι θα δεις κλασσική λογοτεχνία ή downιαρικά στη βιβλιοθήκη μου) υπάρχουν και άλλα πολλά. Σε φιλώ με τη σειρά μου και σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  12. Το why men love bitches, το είχα συναντήσει σε ένα blog με book reviews και ήθελα να το διαβάσω κάποτε αλλά το είχα ξεχάσει. Όταν το είχα βρει ήμουν ανύπαντρη, τώρα είμαι παντρεμένη. Δεν ξέρω αν θα βρω ομοιότητες με την Μαργαρίτα εκείνης της εποχής ή με την σημερινή :p
    Anyway πολύ ωραία όλα τα βιβλία που αγαπάς και έχω πολύ καιρό να διαβάσω ξένη λογοτεχνία. Και δεν ξέρω γιατί, αλλά με το που είδα τα βιβλία σου η επόμενη μου αναζήτηση στο google ήταν το kindle της Amazon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή