Σελίδες

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ...Το εγκώμιο της απραξίας

ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 40

Σήμερα, θα σας μιλήσω για την ευχή που μου έδωσαν όλοι οι θείοι, θείες, ξαδέρφες της μαμάς ή της πεθεράς, η αδερφή της θείας της μαμάς και πάει λέγοντας, με αφορμή το 2013.

Η ευχή ήταν να παχύνω ! Και δεν εννοώ να πάρω κιλά. Ή μάλλον να πάρω κιλά και πιο συγκεκριμένα να τα πάρω στην κοιλιά! Για αυτό συνοδεύονταν από εκφράσεις του τύπου : "του χρόνου τριπλή", "με ένα γιο" (ε, αλοίμονο τι άλλο θα μπορούσε ! ? ) "να φουσκώσει γρήγορα η κοιλίτσα", "τι πάχυνες? μήπως είσαι έγκυος?" και άλλες τέτοιες παρωδίες που άκουγα κατά τη διάρκεια των εορτών.  Ναι, κατά περίεργο λόγο μου τα έλεγαν όλοι εμένα!! "μα θεία "it iakes 2 to tango" αλλά που να καταλάβει η θεία! και όλοι μαζί, λες και ήταν συνεννοημένοι μου υπενθύμιζαν και μου κτύπαγαν για "το εγκώμιο της απραξίας μας" σε όποιο φιλικό/ οικογενειακό σπίτι και εάν παρευρεθήκαμε μες στις γιορτές.
Αφιερωμένο σε όλους όσους, φέρνουν τα ζευγάρια σε δύσκολη θέση.

Πού να καταλάβει ότι ευχής "έργο", θέλημα θεού για κάθε ζευγάρι που παντρεύεται είναι να γίνει πραγματική οικογένεια, να ενώσει, να διευρύνει και να επεκτείνει την ευτυχία τους με ένα παιδί.

Γιατί βρε θειούλα μου, εμείς δεν ξέρουμε τι θέλουμε και πώς πρέπει να γίνει? Και σε τελική, θυμώνω πώς ο απερίσκεπτος κόσμος ξεφουρνίζει τέτοια πράγματα στα ζευγάρια , όταν δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται σπίτι τους και ποιοί λόγοι μπορεί να τους εμποδίζουν. Α!τα ξανα θυμήθηκα και θυμώνω με την αδιακρισία των γύρω και την έλλειψη τακτ! Ο Γιάννης ("σύζηγος") μου λέει πώς έτσι είναι αυτά! Και απαντώ, πώς δεν χρειάζομαι υπενθύμιση για να γίνω ΜΑΝΑ!

Συμπτωματικά, κάποια στιγμή είχε πέσει (πάλι το Marie Claire) στα χέρια μου στο κομμωτήριο εδώ και καιρό. Το θυμήθηκα και το βρήκα στο ίντερνετ, όπου και σας παραχωρώ κάποια σημεία.

 Απόσπασμα : Ερευνητές από το Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας της Μ.Βρετανίας λένε πως οι μεγαλύτερες γυναίκες γίνονται καλύτερες μητέρες. «Οι μεγαλύτερες γυναίκες φαίνεται πώς έχουν περισσότερα προσόντα» λέει ο δρ. Άλαστερ Σάτκλιφ που συμμετείχε στην έρευνα. «Είναι λιγότερο παρορμητικές, πιο ήρεμες και έχουν περισσότερη πείρα ζωής, ένα απαραίτητο εφόδιο για το ρόλο τους. Ίσως να μην έχουν την αντοχή να τρέχουν διαρκώς πίσω από τα νήπια τους, αλλά έχουν την ικανότητα να ανακαλύπτουν αμέσως τους πιθανούς κινδύνους ώστε να προστατεύουν τα παιδιά τους. Ναι, οι μεγαλύτερες μητέρες ανατρέφουν πιο ήρεμα παιδιά και αυτό είναι μία σημαντική εξέλιξη στον πολιτισμό μας».

Σύμφωνα με το άρθρο, και βάση των ψυχολόγων, η ωριμότητα είναι το πιο σημαντικό σε αυτή την ηλικία.  Όντας χορτάτες πια από τους άντρες, τη δουλειά, τα ταξίδια οι μεγαλύτερες γυναίκες είναι πολύ πιο συνηδειτοποιημένες σχετικά με το ρόλο της μητρότητας.  

Επίσης μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της πιο ώριμης αντιμετώπισης της ζωής, οι μεγαλύτερες μαμάδες είναι πιο πρόθυμες να θηλάσουν και πως οι ίδιες έχουν και την τάση να εφαρμόζουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα παιδιά τους.

Ας μην μιλήσουμε τα περί μακροζωίας που αναφέρει το άρθρο (γιατί δεν νομίζω και ότι οι νεότερες μητέρες έχουν λίγοτερα "προνόμια" ή "ζημιώθηκαν" που έγιναν μητέρες σε μικρότερη ηλικία).
Βέβαια, όπως και ήδη ανέφερα για τις νεαρότερες σε ηλικία μητέρες δεν είναι όλα ρόδινα στο να αποκτήσεις μωρό σε μεγάλη ηλικία (40 + ). Εγκυμονούν κίνδυνοι σχετικά με την ποιότητα των χρωμοσωμάτων (αρκετά σύνηθες) και αυξάνεται το ποσοστό επιπλοκής στην κύηση κατα τη διάρκεια των α' εβδομάδων κ.α, κ.α.

Υπάρχει και η glam εκδοχή όμως.  Απόσπασμα : "Η νέα μόδα στον κόσμο των celebrities δεν είναι απλώς οι έγκυες μαμάδες που φορούν σικ φορέματα στις επιδείξεις μόδας. Είναι οι έγκυες σαραντάρες με λίγες ρυτίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών. Έχοντας ζήσει τη ζωή τους, έχοντας βρει τον ιδανικό σύντροφο και έχοντας φτάσει στο επίπεδο της καριέρας που ήθελαν, μπορούν να αφιερωθούν στο νέο τους ρόλο: αυτόν της μαμάς".

Δεν ξέρω εάν είναι παρηγοριά ή εμπεριέχουν και μεγάλη δόση αλήθειας΄όλα αυτά,  σίγουρα είναι ευτύχημα τα παιδιά σε οποιαδήποτε ηλικία και εαν σου έρθουν.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω στη "θεία" να χαλαρώσει και πώς Θεία , όταν με το καλό βρεθώ σε "ενδιαφέρουσα" θα σε ενημερώσω πρώτη! Εντάξει?

Για να σταματήσουν να με πρήζουν!

Τα πα και ξελάφρωσα!

Καλή μας συνέχεια.
 
 πηγή : http://www.marieclaire.gr/beauty/fitness/article/1542/oi-mamades-meta-ta-40-kanoyn-pio-eytyxismena-paidia/

*μετά από επικοινωνία με τη Μάχη (talibanoula) και την αποδοχή της, σας παραθέτω το link και του επίσης σχετικού post της, που είναι κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό! Αξίζει να κάνετε ένα κλικ και σε αυτό! και να διαβάσετε "Τι δεν λέμε ποτέ σε ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά!"
Μάχη σε ευχαριστώ! 

11 σχόλια:

  1. αχ βρε κοριτσακι μου σε καταλαβαινω απολυτα
    τα εχω ζησει προσωπικα και ξερω ακριβως τι εννοεις γι αυτο αλλωστε ειχα κανει μια αναρτηση για το τι δεν λεμε ποτε σε ενα ζευγαρι χωρις παιδια

    ειναι πολυ ασχημο αλλα να σου πω κατι;; ειχα φτασει και εγω στην ιδια συμπεριφορα, αφου στους αλλους επιτρεποταν να γινονται αδιακριτοι για τα προσωπικα μου, εγω γιατι να σωπασω??? αρχισε με τροπο να τους βαζεις στη θεση τους, και την θεια και την ξαδερφη και ολους.....αμαν πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάποιος να με καταλάβει! Ευχαριστώ Μάχη μου! Βρήκα το link σου και διάβασα το σχετικό σου ποστ! Θα τα πούμε...
      http://talibanoulla.blogspot.gr/2012/10/non-telling-things-to-childless-couple.html

      Διαγραφή
  2. Καημενούλα μου!!! Η αλήθεια είναι ότι το έχω κάνει και εγώ, εννοώ να ευχηθώ όλα τα παραπάνω αλλά το κάνω εντελώς καλοπροαίρετα και με καμία διάθεση αδιακρισίας. Επειδή όμως δυστυχώς πολλά πλέον ζευγάρια για Χ-Ψ λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα παιδιά και δεν ξέρεις ποτέ τι κρύβεται από πίσω, καλύτερα να μασάω...παρά να μιλάω! Και δυστυχώς μιλάω αρκετά:)
    (σου εύχομαι πάντως να γίνεις μια "έγκυος ολίγον σαραντάρα με λίγες ρυτίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών". Δεν φταίω εγώ...εσύ το έγραψες!!!)
    Α, και μετά το σύζυγο και εκείνη τη "θεία", θα είμαι η επόμενη που θα το μάθω ε φιλεναδίτσα μου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα-χα, όντως πήγαινα γυρεύοντας! Μα εσύ είσαι αγαπημένη φίλη και τα μαθαίνεις όταν πρέπει και πριν από άλλους. Οκ, σύμφωνες λοιπόν αμέσως μετά τη θεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα!!Σωστή!!Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη οι απόψεις σου!Το θεωρώ απαράδεκτο όλο αυτό που γίνεται..Πριν από δύο χρόνια αρραβωνιαστήκαμε με τον σύντροφό μου γιατί έτσι θέλαμε και όχι για τυπικούς λόγους πριν τον γάμο.Πρακτικοί λόγοι και αναποδιές μας πήγαν πίσω και δεν καταφέραμε να μείνουμε μαζί ούτε να παντρευτούμε ακόμα.Δεν φαντάζεσαι σε πόσο δύσκολη θέση με φέρνουν οι πάντες..Δε μένετε μαζί;Πότε θα παντρευτείτε;Αντε να σε δούμε με ένα μωράκι.Και γιατί αρραβωνιαστήκατε αφού δεν θα παντρευτείτε;" Λες και αυτά έχουν σημασία ή αυτά δείχνουν αν ένα ζευγάρι είναι ευτυχισμένο..Εμείς είμαστε τόσο δεμένοι που δεν χρειάζεται ντε και καλά ο γάμος να το αποδείξει.Και το θεωρώ έλλειψη σεβασμού..Μη τους δίνεις σημασία,χρειάζονται όρια όμως νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, Κατερίνα! πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω αντίστοιχα περιστατικά και διαπιστώνω ότι υπάρχουν και άνθρωποι που λειτουργούν τελείως διαφορετικά! Να έχετε ένα όμορφο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πες τα χρυσόστομη!!!!!!!!!!!!!!!!!! έλεος πια!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι οντως ειναι πολυ ασχημο να σε πιεζουν με αυτες τις ερωτησεις...και καλα να μην θες ακομα να κανεις παιδια,αλλα αν προσπαθεις και δεν ερχεται;σου μεγαλωνουν το αγχος!!
    Καλη βδομαδα να εχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα, δυστυχώς υπάρχει και αυτή η πλευρά πριν σε αρχίσουν ..μα γιατί δεν κάνετε 2ο, 3ο...και πάει λέγοντας..Το θέμα είναι να έχεις γύρω σου ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται ώστε να μπορείς να μοιραστείς αυτά που σε "τρώνε".Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  8. Γιάννα μου μετά από την γνωριμία μας σήμερα δηλώνω κι εγώ περήφανη πρώην μη μαμά (σε μπέρδεψα;)... ε, μα κι εμένα μερικοί με είχαν πρήξει... ε, κάντε παιδιά όσο είναι νωρίς ακόμα, ακόμα δεν έμεινες έγκυος... και ήθελα τόσο πολύ να τους φωνάξω στα μούτρα και να τους φέρω σε δύσκολη θέση...ξέρετε δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά και κάνουμε προσπάθειες με εξωσωματική. Αλλά η πάντα ευγενική Κάλη απλά έλεγε ότι θα γίνει κι αυτό. Πόσο θα ήθελα να έχω δει την φάτσα κάποιον ( η αλήθεια είναι όχι και πολύ κοντινών μας) αν θα τους το έλεγα. Τώρα βέβαια δεν το μετανιώνω που δεν ξεσπάθωσα γιατί με αυτούς του ανθρώπους απλά αποφασίσαμε να μην κάνουμε παρέα... τώρα με τις θείες είναι και λίγο διαφορετικό,χιχι!!! Σε φιλώ καιπραγματικά χάρηκα πολύ για την γνωριμία!!! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α τώρα είναι πιο εύκολο να σας ξεχωρίσω! Να μεταφέρεις όσα είπαμε στην Cathie, έτσι? Θα τα ξανα πούμε εκτενέστερα. Και εγώ χάρηκα πολύ και πάω για ανάρτηση! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για το σχόλιο και την κατάθεση σου!

      Διαγραφή