Σελίδες

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Colour Ur Life

ΈΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΑ ΧΡΏΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ?

ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΗΡΡΕΑΣΟΥΝ?

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. 

Μπορούμε να πούμε ότι το χρώμα είναι ταυτόχρονα μια θετική και μια αρνητική δύναμη.



Τα χρώματα υπάρχουν παντού στη ζωή μας…είναι πολύ σημαντικά καθώς συνοδεύουν την καθημερινότητά μας και χωρίς να το καταλαβαίνουμε επηρεάζουν και τη διάθεσή μας.



"Το χρώμα" χρησιμοποιήτε από την παγκόσμια βιομηχανία εμπορίου για να επηρρεάσει τη διάθεση μας, την παραμονή μας σε ένα συγκεκριμένο τόπο και γενικότερα να μας κατευθήνει. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αλυσίδες fast-food χρησιμοποιούν κίτρινο-κόκκινο χρώμα?  Γιατί βάση ψυχολογίας, αυτά τα χρώματα σου δημιουργούν αίσθημα πείνας και μια "ψεκάστε-σκουπίστε" διάθεση (τρώω σε 5' και φεύγω)?  Γιατί δίνουμε τεράστια σημασιά στο packaging και ξοδεύουμε χρήματα σε έρευνες για το πώς θα προσελκύσουμε τους καταναλωτές?



Σε προσωπικό επίπεδο, τα χρώματα επηρρεάζουν τα αισθήματα μας και το πώς αισθανόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή.  Μη μου πείτε οτί όταν νιώθετε χάλια δεν θέλετε να φοράτε σκούρα χρώματα ενώ αντίθετα όταν είστε καλά το δείχνετε με τα πιο έντονα?



Δεν σας λέω ξαφνικά να πάρετε και να βάψετε όλο το σπίτι σε έντονα χρώματα.  Λέω απλά, υπενθυμίζω καλύτερα, οτί μπορεί ένα έντονο αξεσουάρ, ένα μπουκέτο λουλούδια να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.



Αυτό, θα πρέπει να το υιοθετήσουμε σαν στάση ζωής και να επιδιώκουμε τα χρωματιστά πράγματα γενικότερα γιατί μπορεί κάποιος, σε μεγάλο βαθμό, ερμηνεύοντας τις χρωματικές του επιλογές να κατανοήσει τις ανάγκες του και να βελτιώσει τον εσωτερικό του "κόσμο". Colour your Life!



Το χρώμα είναι αυτό που μας βγάζει συναισθήματα και μας βοηθάει να εκφραζόμαστε σε κάθε στιγμή της ζωής μας.



: Πρόκειται για μια εναλλακτική θεραπεία που έχει τις ρίζες της στο μακρυνό παρελθόν του ανθρώπου. Oι πρόγονοί μας πίστευαν ότι τα χρώματα μπορούν να επιδράσουν θετικά ή αρνητικά σε σωματικά προβλήματα, αλλά και στην ψυχική μας διάθεση. Oι σύγχρονοι χρωματοθεραπευτές θεωρούν ότι, χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρωματιστά φώτα, μπορύν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε, τουλάχιστον έως ένα βαθμό, τα σωματικά και ψυχικά μας προβλήματα.




Υπάρχουν τουλάχιστον 100.000 διακριτά χρώματα και 3.000 ονομασίες γι' αυτά. Κάθε χρώμα όμως έχει τη δική του γλώσσα κι αν κοιτάξετε στα ρούχα σας ή στα αντικείμενα που κυριαρχούν στο σπίτι σας, θα παρατηρήσετε πως επιλέγετε μια συγκεκριμένη γκάμα χρωμάτων. Αυτά είναι τα χρώματα της δικής σας προσωπικότητας.


Η ζωή είναι γεμάτη από χρώμα και έχει το χρώμα που της δίνουμε εμείς. Χρωματίστε την!



4 σχόλια:

  1. Η ζωή μας πάντως είναι χρωματιστή όπως και το σπίτι μας!!! Χωρίς χρώμα δεν ζω!
    Βέβαια άμα θέλω να πάω κάπου κυριλέ και θέλω να φαίνομαι κορμάρα...το βάζω το μαύρο! Ντροπή μου ε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή σε όποιον σκεφτεί αρνητικά για σένα που ξέρεις είσαι ο ορισμός της θετικής ενέργειας για μένα!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς χρώματα!!
    Είμαι πολύχρωμο κορίτσι, χι,χι!!

    Δεν το ήξερα για το κόκκινο- κίτρινο των fast food!!Έξυπνο.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και καλά κάνεις! Είπαμε colour ur life! Αφου το εφαρμόζεις ήδη τόσο το καλύτερο για σένα και τους γύρω σου

      Διαγραφή